Friday

Baghali Polo

Ingredients:
1 recipe Steamed Rice 1 package (10 ounce) frozen baby lima beans, thawed 14 tablespoons butter 3 cups freshly chopped dill 3 medium potatoes, cut into 1/cinch slices (optional) 1/4 teaspoon salon threads crushed and steeped in 2
tablespoons hot water Salt and freshly ground pepper to taste
Directions: Prepare Steamed Rice . Melt 4 tablespoons butter in a non-stick 6-quart saucepan. Arrange potato slices in single layer in saucepan. Spread one-thud of prepared rice over potatoes. Salt and pepper. Cover with half of lima beans, and half of dill. Cover with half of remaining rice and remainder of lima beans and dill. Top with remaining rice. Keep ingredients mounded high in center so steam can circulate. Sprinkle 114 cup water over rice. Slice remaining butter, place over rice. Cover rice with waxed paper. Wrap cover of pot in kitchen towel and place over saucepan to keep steam inside. Cook over medium-high heat 8 minutes, reduce heat to low, and cook 35 minutes or until rice is soft and fluffy. Set 1 cup rice aside. Mound remaining rice on serving dish. Remove potatoes from saucepan with spatula and place around rice or in separate dish. Sprinkle reserved cup of rice with saffron and mix well. Spread saffron rice on top of plain rice. Season with salt and pepper.


Zutaten: Menge und Zustand:

Basmati Reis 0,5 kg

Dicke Bohnen 0,4 kg fals Frisch:

garen und schälen.

Falls aus dem Glas:

auswaschen und schälen.

Dill 2 Bund klein schneiden

Kartoffeln 0,3 kg schälenin ca. 0,5 cm dicke Scheiben schneiden.

Safran 1/3 TL

Butterschmalz

Salz

Handlung:

Den Reis in reichliches kochendes Salzwasser geben und bissfest kochen. Rasch unter kaltem Wasser abschrecken bis es vollständig abgekühlt und die Stärke ausgespült ist. Dicke Bohen mit etwas Butterschmalz in eine Pfanne kurz anschwitzen. Dill hinzufügen und kurz mitschwitzen lassen. Ein Topf aufstellen (Teflon beschichtete Topf wäre besser), etwas Butterschmalz hineingeben. Die Karoffelscheiben salzen und den Topfboden damit bedecken. Reis und Bohnen vermengen und gehäuft wie eine Hügel auf die Kartoffeln geben mit einem Löffel oder Gabel einige Male einstechen.

Herdplatte klein stellen, Topfdeckel mit einem Geschiertuch umwickeln und ca. 1 stunde dämpfen lassen. Den Safran in 2-3 El Wasser auflösen, in eine Pfanne mit etwas Butterschmalz kurz erhitzen lassen. Ca. eine Portion vom fertig gegarte Reis hinzufügen und gut vermengen. Zum Hähnchen oder Lamm servieren. Restliche Reis auf einer platte geben und mit Kartoffel scheiben und mit Safran vermengte Reis garnieren.

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