Friday

Fesenjan

Ingredients:
Chicken pieces, 1kg (2 pounds) Ground walnuts, 500 grams(1pound) 2 onions Pomegranate paste, 2 glasses Sugar, 2-3 spoons Salt and pepper
Directions:
Wash the chicken pieces, peel onions and slice thinly. Boil the chicken, onion with salt, pepper and turmeric to be well done. Then, Add ground walnuts and let it to be cooked for 30 minutes. After that add the pomegranate juice or paste (if using pomegranate paste, add 2 more glasses of hot water and bring to slow boil). If pomegranate juice or paste is sour, add some sugar (if you want the khoresht sweater add more sugar) to the khoresht. Care should be taken to cook the khoresht long enough so that the oil in walnuts comes out and the mix becomes quite thick. Khoresht fesenjan should be served with white rice.



Zutaten: Menge und Zustand:

Hähnchen 1 (ca.1kg) in Stücke zerlegt

Walnuße 0,25kg ½ fein gemahlen

½ grob gemahlen

Zwiebel 1 (groß) in kleine Würfel geschnitten

Granatapfelsirup 0.2L aus dem Asialaden

Kurkuma ½ TL

Salz,Pfeffer,Wasser

Zucker nach Bedarf

Handlung:

Das Hähnchen mit Salz und Pfeffer einreiben und in das heiße Fett goldbraun anbraten. In einer separate Topf Walnuße und Zwiebeln ohne Fett anrösten (Walnuße enthalten genugend Öl). Kurkuma und Granatapfelsirup noch hinzufügen.( Wer süßer mag 1-2 El Zucker dazu geben.). Ca. 1 Tasse Wasser aufgiessen. Das Hähnchen noch beigeben und etwa 1 Stunde schmoren lassen.

Mit Reis Servieren.

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